Welkom

17-10-2013 12:12

Deze website werd opgestart om een beter contact met de leden te organiseren, en ook om  deze traditionele  sport uit te dragen naar het brede publiek en deze niet verloren te laten gaan in de toekomst. Onze gilde is één van de vele clubs uit vlaanderen waar nog altijd de edele sport van het boogschieten op staande of liggende wip word beoefend.

'De hoofdvogel afschieten', dat is iets dat de dames en heren van de Koninklijke Edele Handboog wel erg letterlijk nemen.

Het feit alleen al dat deze uitdrukking zo in onze taal is ingeburgerd bewijst hoe diep  deze volksport met onze cultuur verbonden is. Voor sommigen is het dan misschien ook meer folklore dan sport, maar hoe dan ook is het een prima manier om samen met de vrienden gezellig te ontspannen.

Wipschieten is een vorm van boogschieten, die in België ontstaan is en waarbij er niet op een doel wordt geschoten, maar op een wip.

Een wip is een ijzeren frame met pinnen, waarop "vogels" (blok met veren eraan) worden gezet. Deze vogels moet men er proberen af te schieten; dat is het hoofddoel bij een wedstrijd op de staande wip of de liggende wip. De plaats van de vogel op de wip bepaalt zijn waarde.

 

 

Word Lid

Wij bieden U een gezonde ontspanning, een sportieve ingesteldheid en een reeks club evenementen.  Er wordt ook over gewaakt dat onze sport democratisch is en blijft.  

Boogschieten op de staande of de liggende wip een toffe sport voor iederéén !

 

Privacyverklaring en -register.

Contacteer ons

Contact

Koninklijke Edele Handboog Waterschei V.Z.W. Kerkeweg 3
3600 Genk - Waterschei